Απεβίωσε ο ιδρυτής της ΙΟΝ Σοκολάτας

Απεβίωσε σήμερα ο 85χρονος ιδρυτής της ΙΟΝ Σοκολάτας Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Η ελληνική εταιρεία της σοκολάτας ΙΟΝ η οποία απασχολεί περισσότερους από 970 εργαζομένους και  εντάσσεται στην λίστα με τις 60 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας.

Απεβίωσε σήμερα ο 85χρονος ιδρυτής της ΙΟΝ Σοκολάτας Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Η ελληνική εταιρεία της σοκολάτας ΙΟΝ η οποία απασχολεί περισσότερους από 970 εργαζομένους και  εντάσσεται στην λίστα με τις 60 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας

Ακόμη το πρώτο καταστατικό της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της ‘Εφημερίδας της  Κυβερνήσεως’.

Η ΙΟΝ στην πορεία που χάραξε ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αφομοίωσε την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και απέκτησε πλέον την σημερινή της μορφή με παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων. Σταδιακά ήλθε και η επέκταση της εταιρείας σε νέους κλάδους ζαχαρωδών όπως γκοφρέτες, candy bars και σοκοπάστες.

Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων.

Exit mobile version