Ο τουρκικός όμιλος Dogus αύξησε το μετοχικό ποσοστό του στην K & G Διαχείριση Μαρίνων

 

 

Αυξάνει το ποσοστό του και την διεισδυτικότητά του σε νευραλγικούς τομείς του ελληνικού επιχειρείν ο τουρκικός όμιλος Dogus. Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Κυριακούλης  Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ν.Α.Ε., στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Ομίλου και κατόπιν διαπραγματεύσεων, μεταβίβασε την 04.02.2015 προς την Ολλανδική εταιρεία «D – MARINE INVESTMENTS HOLDING BV» 2.693.573 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.», ήτοι ποσοστό 21,76% του συνολικού αριθμού των μετοχών, ονομαστικής αξίας ενός (1) ευρώ εκάστη, αντί συνολικού τιμήματος 5.230.000 ευρώ.

Από την άνω συναλλαγή προέκυψε υπεραξία ποσού € 2.527.763.

Κατόπιν της άνω μεταβιβάσεως η Κυριακούλης ΚΥΡΙΟ 0,00% Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ν.Α.Ε κατέχει πλέον 1.192.501 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.», ήτοι ποσοστό 9,63% του συνολικού αριθμού των μετοχών.

Η εταιρεία «D – MARINE INVESTMENTS HOLDING BV» ήταν ήδη η πλειοψηφούσα μέτοχος της «Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.», ανήκει στον διεθνή Όμιλο DOGUS, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών λιμένων και αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον χώρο αυτό για την ανάπτυξη των μαρινών.

Exit mobile version