Quantcast
Τσακλόγλου για τα αναδρομικά: Λαμβάνουμε υπόψη και τους δημοσιονομικούς παράγοντες - enikonomia.gr
share

Τσακλόγλου για τα αναδρομικά: Λαμβάνουμε υπόψη και τους δημοσιονομικούς παράγοντες

δημοσιεύτηκε:

Για τη δίκη που έγινε στο ΣτΕ σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους για το 11μηνο αλλά και για το θέμα το εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σtην ερώτηση “έχουμε και μια δίκη στο ΣτΕ περιμένετε την καθαρογραφία για να πάρετε την απόφαση” απάντησε ότι, “η Πολιτεία έχει σεβαστεί απολύτως οποιεσδήποτε δικαστικές αποφάσεις είχαμε. Βέβαια, εδώ πέρα, πρέπει να επισημαίνω ότι μέσα σε αυτά πρέπει να βάλω και τον παράγοντα τον δημοσιονομικό. Μην ξεχνάτε ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίση που είναι πραγματικά πρωτόγνωρη σε όλη την παγκόσμια οικονομία. Η κυβέρνηση στήριξε όπως έπρεπε να στηρίξει και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με ποσά τα οποία πραγματικά είναι δυσθεώρητα. Δηλαδή το είπε και ο Πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή: δώσαμε γύρω στα 24 δισ. ευρώ. Είναι ένα ποσό το οποίο είναι παραπάνω από το 13% του ΑΕΠ. Και ακόμη δεν έχει τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, δηλαδή συνεχίζουμε. Οπότε πρέπει όλους αυτούς τους παράγοντες να τους λαμβάνουμε υπόψη. Σίγουρα σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Τώρα από εκεί και πέρα λαμβάνουμε και τους δημοσιονομικούς παράγοντες και τις δυνατότητες που το δημιουργούν”.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή που κάνει λόγο ότι 350.000 άνθρωποι δεν έχουν πληρωθεί για τον κόπο τους .” Κανένας άνθρωπος δεν είναι ευτυχής από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων .Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι κάτι το οποίο δημιουργήθηκε τώρα τελευταία”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “είχαν μπει τα πράγματα σε μια ρέγουλα και ήδη τους πρώτους μήνες της προηγούμενης χρονιάς είχε αρχίσει να
εμφανίζεται μια κάμψη αλλά εκεί μας χτύπησε στο κεφάλι η πανδημία” και συμπλήρωσε ότι η υποχρέωσης της πολιτείας είναι να παρέχει τους απαραίτητους πόρους στον ΕΦΚΑ ” ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό.
“Πραγματικά κάνουμε πολλά πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση: και έξτρα μπόνους δώσαμε στους υπαλλήλους και ζητήσαμε από συνταξιούχους που γνωρίζουν το θέμα εάν θέλουν να έρθουν απασχοληθούν και άτομα από άλλους φορείς πήραμε ακόμα και τους στρατιώτες και εξοπλισμό εξτρά παρείχαμε”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ” ήδη από τα πρώτα στοιχεία τα οποία έχουμε, δηλαδή από Σεπτέμβριο και μετά η πορεία είναι καλή και εκείνο το οποίο ελπίζουμε είναι ότι με όλα αυτά τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα αυτό μέσα στην χρονιά την οποία διανύουμε”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.