Χατζηδάκης: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στην Εργασία

εργασία

Στις πρωτοβουλίες  που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη βελτίωση στην πράξη των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ)  αναφέρθηκε ο υπουργός
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας  στην εκδήλωση για την απονομή των Health and Safety Awards.

Αναλυτικά, στις  δράσεις που υλοποιήθηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο όπως επεσήμανε ο υπουργός, περιλαμβάνονται:

 

Ο υπουργός τόνισε πως οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επαγγελματικών ατυχημάτων ή ασθενειών του παρελθόντος. Ωστόσο το πρόβλημα -όπως κατέδειξαν και τα δυστυχήματα που συνέβησαν πρόσφατα- παραμένει, ενώ νέοι κίνδυνοι αναδύονται.

«Η τηλεργασία, οι νέες ψηφιακές πλατφόρμες, οι νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας δημιουργούν την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι πολιτικές ΥΑΕ ώστε να ενσωματώνουν τα νέα δεδομένα.  Η πανδημία του COVID και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην οικονομία και την εργασία ανέδειξαν εμφατικά την σημασία των ισχυρών συστημάτων ΥΑΕ», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Με τη βράβευσή τους αναγνωρίζουμε εμπράκτως τις καλές πρακτικές που ακολουθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στα θέματα υγείας και ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης. «Παρόμοιες εκδηλώσεις και δράσεις αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να αναδείξουμε την τεράστια σημασία των πολιτικών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, όχι υπό το πρίσμα της τυπικής συμμόρφωσης με την νομοθεσία για την αποφυγή κυρώσεων, αλλά για την ουσιαστική αναβάθμισή τους. Να εξασφαλίσουμε άρα με τη συνεργασία όλων, την ποιότητα της εργασίας και το σεβασμό του δικαιώματος του εργαζομένου να εργάζεται σε συνθήκες ασφάλειας και προάσπισης της υγείας του».

Exit mobile version