Θα ξαναβάλει στο τραπέζι με τους δανειστές η Αθήνα τα ανείσπρακτα ενοίκια και τις 100 δόσεις

Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα φαίνεται πως δημιούργησαν ενστάσεις στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας.

Οι 100 δόσεις, οι ποινές για τη φοροδιαφυγή, ο ΕΝΦΙΑ και τα ανείσπρακτα ενοίκια απασχόλησαν έντονα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωσή της από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Θέματα τα οποία αναμένεται η Αθήνα να ξαναβάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Όσον αφορά στη διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, εξετάζεται η απόσυρσή της, εφόσον βέβαια εγκριθεί κάτι τέτοιο και από την Τρόικα.

Αναφορικά με τις 100 δόσεις επανεξετάζεται ο αριθμός να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού που έχει ρυθμιστεί, δηλαδή όσο καλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις. Αυτό που συζητάει το υπουργείο είναι το πότε θα χάνεται η δυνατότητα να παραμένεις ενταγμένος στις εκατό δόσεις. Βουλευτές ζήτησαν να μη χάνεται τόσο εύκολα η ρύθμιση, αν ο φορολογούμενος βαρύνεται με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην ΚΟ ήταν και η αυστηροποίηση ποινών και προστίμων. Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων. Συμφωνήθηκε να αυξηθούν τα πρόστιμα μεγάλων οικονομικών υποθέσεων. Επιπλέον, έντονη γκρίνια υπήρξε για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως παραμένει ως έχει.

 

Exit mobile version