Αλεξανδρής: Φόροι- εισφορές αφαιρούν ήδη το 54,9% του μέσου εισοδήματος του δικηγόρου

«Η νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης πάσχει καθώς το προσχέδιο του ασφαλιστικού δεν είναι προϊόν διανομής, αλλά προϊόν… διαρροής» υποστήριξε ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Μιλώντας  “στον Ενικό” στο STAR και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είπε πως «η κυβέρνηση θα μπορούσε εξαρχής να μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθούν αξιόπιστες και βιώσιμες λύσεις. Μέχρι τώρα κάνει αποσπασματικές επιλογές για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών και χωρίς αναλογιστική μελέτη».

«Γιατί κρατάτε το τελικό σχέδιο επτασφράγιστο μυστικό, ενώ θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι του διαλόγου;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρής απευθυνόμενος στον κ. Πετρόπουλο.

Ο κ. Αλεξανδρής χρησιμοποίησε επίσης ένα παράδειγμα για τον δικηγόρο με καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ τον χρόνο, τονίζοντας πως ήδη το «μείγμα» των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών αφαιρεί το 54,9% του εισοδήματός τους, ενώ με το νέο σχέδιο του ασφαλιστικού θα αφαιρείται το 69%, χωρίς να υπολογίζονται η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος απάντησε πως «να συνδέεται η φορολογία με τις εισφορές είναι άτοπο και ότι δε θα προκύψουν δυσβάστακτες επιβαρύνσεις».

 

 

Exit mobile version