Μασουράκης: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά το θέμα είναι οι επενδύσεις

Η κυβέρνηση θα υπογράψει συμφωνία, όσο καλύτερη γίνεται, με τους θεσμούς, αλλά το θέμα θα είναι στην εφαρμογή της δήλωσε ο επικεφαής οικονομολόγος του ΣΕΒ Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στην εκπομπή “στον ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητας, τόνισε ο κ. Μασουράκης, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν λόγο ύπαρξης χωρίς επενδύσεις. 

Ο κ. Μασουράκης ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, αν το κενό των 2,3 δισ. ευρώ με τους δανειστές σημαίνει ότι οι τελευταιοι απορρίπτουν μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, κάτι που ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε. 

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Κόλλιας ρώτησε τον κ. Μάρδα αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το τι θα κάνει μετά τη συμφωνία και πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία. Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις πολιτικής, εκτός από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, και σημείωσε ότι θα προχωρήσει και σε μία άλλη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. 

Exit mobile version