Ράις: Οι δανειστές θα πρέπει να «ζυγίσουν» το προσφυγικό στις συζητήσεις με την Ελλάδα

«Οι δανειστές θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους στις συζητήσεις με την Ελλάδα το θέμα των μαζικών εισροών προσφύγων στη χώρα, κάτι που αποτελεί πρόσθετο βάρος για την οικονομία της» τόνισε ο Τζέρι Ράις σήμερα.

Σύμφωνα με το GlobalPost, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υποστήριξε πως «θα περίμενα ότι σε αυτές τις συζητήσεις των επιπλέον δημοσιονομικών προσαρμογών που η χώρα πρέπει να εφαρμόσει, θα συζητηθεί και αυτό».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ζήτησε βοήθεια από την Κομισιόν για να αντιμετωπίσει το αυξημένο «κύμα» προσφύγων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 500.000 από τον Γενάρη.

Ο Ράις απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να επωφεληθεί από την πρόσθετη βοήθεια ή από τους χαμηλότερους στόχους του προγράμματος, είπε πως «δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος».

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η GlobalPost δεν έχει ζητήσει αναπροσαρμογή του οικονομικού προγράμματος, αλλά ψάχνει μια λύση ώστε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τα κύματα των προσφύγων.

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη» τόνισε ο Ράις.

Exit mobile version