ΑΑΔΕ: Με ειδικό αλγόριθμο οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή

ΑΑΔΕ

Εξ αποστάσεως και βάσει ενός ειδικού αλγόριθμου θα γίνονται οι αυτοματοποιημένοι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ για την φοροδιαφυγή. Δηλαδή οι ράμπο της Εφορίας που θα ελέγχουν τους  φορολογούμενους  θα επιλέγονται αυτοματοποιημένα.

Πώς θα λειτουργεί ο αλγόριθμος

Όσον αφορά στον τρόπο που θα λειτουργεί ο αλγόριθμος αυτός επισημαίνεται πως αυτός θα λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν σε κάθε Ελεγκτικό Κέντρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το πλήθος, το είδος και την κατηγορία των υποθέσεων  προκειμένου να αποφασίζεται ποιες υποθέσεις θα πρέπει να ελεγχθούν.  Μετά η ΑΑΔΕ θα αρχίζει να κάνει ελέγχους είτε από το γραφείο είτε στην έδρα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σημειώνεται δε πως με laptop και φορητά σκάνερ θα ελέγχεται η γνησιότητα των αποδείξεων ενώ για τους ελέγχους από το γραφείο θα χρησιμοποιούνται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου οι  οποίες θα βασίζονται σε στοιχεία όπως σε τραπεζικές καταθέσεις, σε δαπάνες σε μετρητά, στην  ρευστότητα του φορολογούμενου κ.ά. για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων.

Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο επεκτάθηκαν και σε 4 ακόμη περιπτώσεις:

Οι έλεγχοι

Συνολικά 73.000 έλεγχοι θα γίνουν φέτος στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ. Αναλυτικά :

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version