Quantcast
Αγεφύρωτες οι διαφορές Ελλάδας και Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Αγεφύρωτες οι διαφορές Ελλάδας και Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Αγεφύρωτες έμειναν οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και Ευρωζώνης στο χθεσινό έκτακτο Eurogroup, καθώς και οι δύο πλευρές παρέμειναν στις θέσεις τους. 

Χαρακτηριστικό του χάσματος είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών μετά το Eurogroup, όπως συνηθίζεται. 

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε στη σύντομη εισαγωγή που έκανε στη συνέντευξη τύπου ότι έγινε έντονος και εποικοδομητικός διάλογος και ότι επετεύχθη πρόοδος, αλλά όχι τόση ώστε να υπάρξει συμφωνία και ότι η συζήτηση θα συνεχισθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. 

Ωστόσο,  ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι πολλές χώρες ήθελαν να συνεχισθεί το σημερινό πρόγραμμα, αλλά δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία, προφανώς επειδή αντέδρασε η ελληνικά πλευρά. 

Επίσης, δεν υπήρξε συμφωνία, είπε ο Ντάισελμπλουμ, ούτε και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τις τεχνικές συζητήσεις, δηλαδή τη συνεννόηση της Ελλάδας με εκπροσώπους της τρόικας. 

Φαίνεται, επομένως, ότι η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν δέχεται το σημερινό μνημόνιο, ενώ πολλές χώρες του Eurogroup – με επικεφαλής τη Γερμανία – θέλουν το αντίθετο. 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η συνεδρίαση ήταν χρήσιμη για να καταγραφεί η θέση της Ελλάδας αλλά και για να κατανοήσει η Ελλάδα τις θέσεις των άλλων χωρών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.