Αγρότες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ακόμη και πριν από τις γιορτές - Τι ζητούν - enikonomia.gr

Αγρότες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ακόμη και πριν από τις γιορτές – Τι ζητούν

αγρότες

Ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνουν κινητοποιήσεις αγροτών ακόμη και πριν από τις γιορτές άφησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Και επεσήμανε πως, οι διεκδικήσεις του κλάδου θα προχωρήσουν μόνο μέσα από τις διαμαρτυρίες. «Εάν είναι να κερδίσουμε κάτι, θα το κερδίσουμε μόνο στον δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τζέλλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά

«Με αφορμή την χθεσινή τους συνάντηση με τον Πρωθυπουργό: Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, έχουν αυξηθεί. Ζούμε μια δραματική κατάσταση όσοι ασχολούμαστε με τον πρωτογενή τομέα είτε κτηνοτρόφοι είτε γεωργοί είτε μελισσοκόμοι είτε αλιείς. Πήγαμε στη συνάντηση για να του υπενθυμίσουμε αυτά που δεν έλυσε, που μας υποσχέθηκε το Φλεβάρη και δεν έκανε τίποτα από αυτά και αυτά που έρχονται.

Έχουν γίνει γύρω στις 60 χιλιάδες αιτήσεις για τη χρονιά που διανύουμε, υπάρχουν τα απλήρωτα από το 2024 και 2025 που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός όταν είχαμε πάει στο Μαξίμου ότι θα πληρωνόντουσαν μέσα σε δύο μήνες ακόμα είναι κόσμος που είναι δήθεν σε έλεγχο, δεν ελέγχεται και βέβαια δεν πληρώνεται. Στο 90% των ενστάσεων που έχουν γίνει δεν έχουν προβλήματα απλά πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Είναι όμηροι ενός ελέγχου ο οποίος δεν γίνεται.

Τα προηγούμενα χρόνια μετά τις 15 Οκτωβρίου παίρναμε προκαταβολή των ενισχύσεων και τώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, δεν έχει γίνει ούτε το 10%. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούμε, πότε θα πληρωθούμε;

Χθες ουσιαστικά ήταν κινητοποίηση για να δείξουμε αυτό που ζούμε. Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι η επαρχία χάνεται και δεν χάνονται μόνο οι αγρότες που εγκαταλείπουμε σωρηδόν το επάγγελμα, κλείνουνε και τα μικρά μαγαζάκια αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επαρχία.

Θα περιμένουμε τη νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό περίπου τον Νοέμβριο κι από εκεί και πέρα αναλόγως με το τι θα κάνει, όχι τι θα πει γιατί από λόγια χορτάσαμε, δηλαδή αν υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα λύνουν τα προβλήματα μας τότε δεν θα γίνουν και τα μπλόκα. Τα προβλήματα βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο. Στοπ τα «θα». Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι αν είναι να κερδίσουμε κάτι θα το κερδίσουμε μόνο στο δρόμο, μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις, δεν υπάρχει άλλος δρόμος ή θα σηκωθούμε να φύγουμε όλοι».

Exit mobile version