Αirbnb: Οι περιοχές της Αθήνας με τις ακριβότερες τιμές στα καταλύματα – Ποιες περιοχές προτιμούν οι ταξιδιώτες

ακίνητα

ακίνητα

Σημαντικό μερίδιο αγοράς ανάμεσα στους ταξιδιώτες που αναζητούν και κάνουν κράτηση για διαμονή σε έναν προορισμό έχει αποκτήσει η Airbnb.  Η έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ Tourix για την αγορά της Αθήνας αναλύει τα δεδομένα των καταλυμάτων έτσι όπως διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Airbnb – Αθήνα: Συνολική Προσφορά & Τιμές Καταλυμάτων

Ένας ταξιδιώτης μπορεί να βρει καταλύματα 4 τύπων στην πλατφόρμα της Airbnb. Τα καταλύματα αυτά μπορεί να είναι ολόκληρα σπίτια/διαμερίσματα, ιδιωτικά δωμάτια, κοινόχρηστα δωμάτια, και δωμάτια ξενοδοχείων. Στην Αθήνα:

 

Airbnb – Αθήνα: Ανάλυση σε σχέση με τους Οικοδεσπότες

Συνολικά στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες οικοδεσπότες που διαθέτουν καταλύματά μέσω της Airbnb.

Airbnb – Αθήνα: Τι δείχνει η ανάλυση των 537 χιλ. αξιολογήσεων από ταξιδιώτες

Ένα χαρακτηριστικό που οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη πριν προχωρήσουν σε κράτηση σε ένα κατάλυμα, είναι οι κριτικές του καταλύματος. Οι αξιολογήσεις από εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών είναι από τους σημαντικότερους δείκτες που πιστοποιούν κατά κάποιον τρόπο την ποιότητα του καταλύματος και του οικοδεσπότη.

Εδώ, αξίζει να εξετάσουμε μια υποκατηγορία αξιολογήσεων που αφήνουν οι χρήστες στα καταλύματα της Airbnb, και που έχει να κάνει συγκεκριμένα με την τοποθεσία του καταλύματος. Σε αυτήν την υποκατηγορία, οι 3 κορυφαίες περιοχές με τους μεγαλύτερους μέσους όρους αξιολογήσεων αποκλειστικά λόγω τοποθεσίας είναι το Κολωνάκι, το Κουκάκι και η συνοικία της Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Exit mobile version