Αναπτυξιακός Νόμος: Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων – Οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Αναπτυξιακός Νόμος

Έως τις 13 Οκτωβρίου 2023 θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στον β’ κύκλο του καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων», στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2023 ανέρχεται 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 75 εκατ. ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Τα λοιπά εβδομήντα 75 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη:

Σκοπός είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε ένα ευρύ πεδίο τουριστικών επενδύσεων που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της Επικράτειας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Επενδυτικά Σχέδια

Στο καθεστώς ενίσχυσης υπάγονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε:

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων, που χορηγούνται με βάση το εν λόγω καθεστώς είναι οι φορείς επενδύσεων που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου και έχουν μία από τις ακόλουθες μορφές:

Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων

Για την υπαγωγή στo καθεστώς ενίσχυσης απαιτείται η ύπαρξη ελάχιστου ύψους του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο προσδιορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, και συγκεκριμένα ανέρχεται στο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η υποβολή επενδυτικού σχεδίου που έχει ήδη υποβληθεί στην 1η προκήρυξη του εν λόγω καθεστώτος, με την προϋπόθεση της προηγούμενης κατάθεσης αιτήματος απόσυρσης του στην αρμόδια υπηρεσία ή την προηγούμενη έκδοση απορριπτικής απόφασης.

Exit mobile version