Quantcast
Απαράδεκτη η απόφαση για τα ΜΗΣΥΦΑ υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος - enikonomia.gr
share

Απαράδεκτη η απόφαση για τα ΜΗΣΥΦΑ υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

δημοσιεύτηκε:

Ανεφάρμοστη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σχετικά με τον τρόπο και τη διαδικασία καθορισμού λιανικής τιμής και διάθεσης για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας αλλά και στην παρέμβαση του στην Βουλή, είχε τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να αναγράφεται η ενδεικτική λιανική τιμή στις συσκευασίες κατά τρόπο αυθαίρετο και αδιευκρίνιστο από τους παραγωγούς.


Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει, οι φαρμακοποιοί εμμέσως δεσμεύονται για τιμές που οι παραγωγοί έχουν αναγράψει, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι η χονδρική τιμή.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, από τη διατύπωση της Υπουργικής Απόφασης είναι προφανές ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα οδηγηθούν σε αυξήσεις τιμών, παρά τη διαφαινόμενη αγωνία του Υπουργείου να υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος μέσω του ΕΟΦ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει την Υπουργική Απόφαση ως επιζήμια για την Δημόσια Υγεία και ζητά εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Παράλληλα σημειώνει πως θα δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αυξήσεις στα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται, «για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός πώς βλέπουν ανταγωνισμό εγχώρια και ξένα συμφέροντα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.