Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Πότε θα ψηφιστεί – Τι είπε ο Γεωργιάδης για τα όρια συνταξιοδότησης

ασφαλιστικό

« Στις 6 Δεκεμβρίου κατατίθεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο. Ο σκοπός είναι να ψηφιστεί στις 18 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια και οι ρυθμίσεις του θα ισχύσουν από 1η του χρόνου. Είναι ένα νομοσχέδιο με έντονα κοινωνικό πρόσημο» όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Action 24.

Kαι συνέχισε λέγοντας πως το νομοσχέδιο αυτό  «λύνει μία σειρά ζητημάτων, δεν λύνει ένα ζήτημα, όπως:

Για τα όρια συνταξιοδότησης

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα αλλάξουν τα ηλιακά όρια συνταξιοδότησης με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. « Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει σχέση με τα ηλιακά όρια συνταξιοδότησης »απάντησε . Και επανέλαβε πως  «δεν υπάρχει ζήτημα αυξήσεων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ».

« Ο νόμος για τη συνταξιοδότηση δεν είναι μνημονιακός. Η σύνδεση των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής αποτελεί σήμερα τον βασικό τρόπο  που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο. Είναι δύο άσχετα θέματα .Όμως στη φάση που μιλάμε γιατί δεν υπάρχει αύξηση προσδόκιμου ζωής . Μακάρι να υπήρχε αύξηση προσδόκιμου ζωής .Θα ζούσαμε όλοι  περισσότερα χρόνια .Δεν υπάρχει αύξηση προσδόκιμου ζωής. Αφού δεν υπάρχει αύξηση  προσδόκιμου ζωής-τι συζητάμε » είπε μεταξύ άλλων.

Exit mobile version