Quantcast
Βαλαβάνη: Τελευταία προθεσμία για ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις - enikonomia.gr
share

Βαλαβάνη: Τελευταία προθεσμία για ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στο δημόσιο με 100 δόσεις, μετά από αυτή που δόθηκε χθες και ισχύει έως τις 26 Ιουνίου, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι υπάρχει ένα πλήθος αιτήσεων από την Παρασκευή. Έχουν φτάσει τις 700.000 οι αιτήσεις και το ποσό (που ρυθμίζεται) είναι πάνω από 5 δισ.ευρώ» είπε η κυρία Βαλαβάνη, προσθέτοντας: «Αν πάει καλά αυτός ο μήνας, υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. ευρώ και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση».

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο, που θα προβλέπει και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. «Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15ήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή, που ένα τμήμα του θα αποτελεί και η υπόθεση της αναπροσαρμογής, με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας, των αντικειμενικών αξιών», δήλωσε η κυρία Βαλαβάνη.

Σε ερώτηση για τη φορολογία των αυτοκινήτων, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας. «Όταν ωριμάσει το θέμα για νομοθετική ρύθμιση τότε θα γίνουν και αντίστοιχες δηλώσεις», είπε.

Για την αμνηστία των καταθέσεων στο εξωτερικό, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων δεσμεύει και τις αντίστοιχες πράξεις και με τις υπόλοιπες χώρες. «Οι ελβετικές αρχές δεν δέχονταν ούτε 1% παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Βαλαβάνη τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών ως μέσο καταπολέμησης φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ: «Μια ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών γενικευμένη είναι ο μόνος τρόπος να πληρώνεται κανονικά ο ΦΠΑ και όχι δυστυχώς να γίνεται κεφαλαιοκίνηση. Θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Θα υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους για αυτούς που δεν έχουν ένα παιδί, εγγόνι να τους βοηθήσει, θα υπάρχουν τα ΚΕΠ που θα μπορείς να πηγαίνεις και να σε βοηθούν να μπαίνεις σε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα». Συμπλήρωσε ότι «θα υπάρχουν κίνητρα ώστε ο πελάτης εκείνη τη στιγμή να θέλει αυτού του είδους την απόδειξη και αυτό θα μας δίνει μια δυνατότητα και μέσω των πιστωτικών καρτών, που δεν θα χρειάζεται να έχεις λεφτά με λογαριασμό, δηλαδή μια prepaid κάρτα μπορεί να την έχει και ένα μικρό παιδί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.