Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται το Grexit αν δεν πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα δεν θα λάβει νέα χρηματοδότηση, αν δεν ψηφισθούν από τη Βουλή τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς, δήλωσε στο Spiegel on Line o Βέλγος υπουργός Οικονομικών Johan Van Overtfeldt, ο οποίος προειδοποιεί για τον κίνδυνο Grexit, αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει στις 9 Απριλίου τη δόση των 460 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο. 

Είναι ξεκάθαρη η γραμμή των χωρών της Ευρωζώνης, να δίνουν χρηματοδοτική βοήθεια μόνο με αντάλλαγμα την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δαπάνες στην Ελλάδα έχουν μειωθεί, αλλά μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα ή για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εξαγγέλλονται εδώ και χρόνια και μετά παγώνουν. “Ο Τσίπρας δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Αλλά θα γίνεται όλο και περισσότερο”, πρόσθεσε. 

Ο Βέλγος υπουργός δεν σχολίασε τη λίστα με τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζονται, όπως είπε. οι διαπραγματεύσεις. Ο Overtfeldt βλέπει την Ελλάδ να βρίσκεται στα όρια της αδυναμίας πληρωμών, ενώ λέει ότι είναι “μη συζητήσιμο” να μην αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Εάν η ελληνική κυβέρνηση παραβιάσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τις συμφωνίες, “δεν θα αποκλείεται ακόμη και μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”, δήλωσε. 

 

 

Exit mobile version