Quantcast
Bloomberg: Το Βερολίνο θα συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους μετά τις εκλογές - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Το Βερολίνο θα συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους μετά τις εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία αφήνει ανοικτή την πόρτα της συζήτησης με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους της, όπως προκύπτει από δηλώσεις βουλευτών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού στο πρακτορείο Bloomberg που σηματοδοτούν μία πιο ευέλικτη στάση του σε σχέση με τις επίσημες θέσεις του.

Το θέμα της διαγραφής του χρέους δεν είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά είναι δυνατές συζητήσεις για τη χαλάρωση των όρων αποπληρωμής των δανείων που πήρε η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσαν βουλευτές των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών). Προυπόθεση, πρόσθεσαν, είναι να μην αποστεί η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις της για τη δημοσιονομική προσαρμογή.  

“Θα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις με την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές. Μπορεί να γίνει συζήτηση για επιμήκυνση των λήξεων των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους και με μία αριστερή κυβέρνηση”, δήλωσε η Ίνγκριντ Αρντ – Μπράουερ, μία βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που προεδρεύει της οικονομικής επιτροπής της Βουλής. 

Ένας παλαίμαχος βουλευτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση που θα εκλεγεί, μεταξύ άλλων και τη χαλάρωση των όρων της βοήθειας, εφόσον η Ελλάδα δεν αθετήσεις τις δεσμεύσεις της για τη δημοσιονομική πειθαρχία. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.