Quantcast
Βόμβα Σόιμπλε: Προτείνει 5ετές Grexit – Διαψεύδει το Μαξίμου - enikonomia.gr
share

Βόμβα Σόιμπλε: Προτείνει 5ετές Grexit – Διαψεύδει το Μαξίμου

δημοσιεύτηκε:

Προσωρινή, 5ετή, έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρεται να προτείνει ο Γερμανός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η FAZ και μετέδωσε το Reuters..

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα θα μπορέσει να διορθώσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα μέσα σε ένα περιβάλλον αδύναμου νομίσματος, ενώ η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών φαίνεται να απορρίπτει τις προτάσεις που μόλις έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση ως ανεπαρκείς.

Το υπουργείο του έχει διαβιβάσει μια αρνητική εκτίμηση για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι από αυτές τις προτάσεις λείπουν βασικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει στην μακροπρόθεσμη οικονομική μεγέθυνση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο έγγραφο της εισήγησης Σόιμπλε, σύμφωνα με τα δημοσιευματα, αναφέρονται ότι δύο είναι οι λύσεις που προτείνονται:

-Ο ένας τρόπος είναι η Ελλάδα να βελτιώσει τις προτάσεις της γρήγορα και περιεκτικά, με την πλήρη υποστήριξη του Κοινοβουλίου και παράλληλα να μεταφέρει κρατική περιουσία 50 δισ. ευρώ σε ειδικό ταμείο, ως ενέχυρο για το δάνειο που θα λάβει. 

-Ο δεύτερος τρόπος είναι η Αθήνα να κάνει ένα «διάλειμμα» από το ευρώ. Δηλαδή να αφήσει τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να αναδιαρθρώσει το χρέος της.

Ωστόσο, να παραμείνει κράτος μέλος της ΕΕ και να λάβει περαιτέρω βοήθεια ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την FAΖ, δεν είναι σαφές πόσοι υποστηρικτές μπορεί να υπάρξουν από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης για αυτό το αίτημα.

«Φαίνεται αρκετά περίπλοκο τόσο από την άποψη του περιεχομένου, όσο και από το ζήτημα της εμπιστοσύνης», σχολίασε ο επικεφαλής του EuroGroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγές ωστόσο από το μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδουν κατηγορηματικά το δημοσίευμα της FAZ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δοθεί κανένα τέτοιο έγγραφο στο Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τοποθετώντας τις πληροφορίες αυτές στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.