Quantcast
Δρίτσας: Θα ζητήσει αλλαγές στη σύμβαση για τον ΟΛΠ σε κυβερνητική σύσκεψη - enikonomia.gr
share

Δρίτσας: Θα ζητήσει αλλαγές στη σύμβαση για τον ΟΛΠ σε κυβερνητική σύσκεψη

δημοσιεύτηκε:

Τη δημιουργία δημόσιας αρχής λιμένος, αλλά και την εξαίρεση περιοχών, όπως ζητούν οι παραλιμένιοι δήμοι του Πειραιά, από τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που θα γίνει το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο υπόμνημα θα μεταφέρονται τα αιτήματα της Περιφέρειας Πειραιά και των παραλιμένιων δήμων, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, εν όψει της επιδιωκόμενης ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης πριν το τέλος του μήνα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, είχε επισημάνει για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ότι η κυβέρνηση καλείται κατ’ αρχήν να εφαρμόσει τη δεσμευτική συμφωνία με τους δανειστές, ωστόσο είχε προσθέσει ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα διεκδίκησης και γι’ αυτό η μάχη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.
Αναφερόμενος επίσης στη διαγωνιστική διαδικασία, για την πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και εν συνεχεία του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, είχε πει ότι αυτή περιλαμβάνει ζητήματα, για τα οποία επιβάλλεται κοινωνική διαβούλευση, για τη χρήση εκτάσεων κι εγκαταστάσεων, όπως και για τη ρύθμιση λειτουργιών του λιμανιού, με βάση κοινά παραδεκτούς διεθνείς κανόνες δημοσίου συμφέροντος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού, σε επιστολή του με αποδέκτες συναρμόδιους υπουργούς και το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ζητά να εξαιρεθούν χώροι, όπως της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά και της «Παγόδας» που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο.
Την εξαίρεση συγκεκριμένων χώρων είχε ζητήσει και η δημοτική παράταξη του Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας» – με το οποίο είχε συμμετάσχει ως επικεφαλής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Θ. Δρίτσας.
Εξάλλου, αύριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε τη θάλασσα. Κερδίζουμε τις ζωές μας», διοργανώνει παμπειραϊκή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.