Quantcast
Δρίτσας: Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με τη μέγιστη εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος - enikonomia.gr
share

Δρίτσας: Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με τη μέγιστη εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με τρόπο που να εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ (εργαζόμενους στα λιμάνια,  της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και άλλων φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση κατά της πώλησης των λιμανιών.

 

Ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε για τα προβλεπόμενα στάδια της διαδικασίας του διαγωνισμού, για τις ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

 

‘Ηδη, όπως είπε, έχουν εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτες το παράκτιο μέτωπο της περιοχής των Λιπασμάτων, οι αρχαιολογικοί χώροι, η Σχολή Λιμενοφυλάκων, ο Πλοηγικός Σταθμός, όπως και οι προβλήτες και οι εγκαταστάσεις προς χρήση των αναγκών του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

 

Εξαιρούνται, επίσης, ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας, «από τη σύμβαση παραχώρησης και άλλα τμήματα του λιμανιού, που συνδέονται με ανάγκες τοπικών κοινωνιών και δήμων, ενώ ταυτόχρονα, διατηρείται η προβλεπόμενη χρήση κτιρίων και χώρων όπως η Πολιτιστική Ακτή κ.α. Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα του Πορθμείου Περάματος, της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των χρηστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και άλλα σημαντικά ζητήματα».

 

«Για την εξασφάλιση αυτών των αναγκαίων επιδιώξεων, αλλά και για τη γενικότερη στόχευση λειτουργίας των λιμένων με βάση τις εγγυήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων, η κυβέρνηση ενεργοποιεί χρήσιμα και κρίσιμα εργαλεία όπως είναι το Προεδρικό Διάταγμα για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και τα υπό διαμόρφωση σχέδια νόμων, τόσο για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης, όσο και για την ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένος, κατά τη διεθνή πρακτική», σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

 

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός «για την πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ περιλαμβάνεται στις δεσμευτικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει με τη συμφωνία που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 14 Αυγούστου» και ότι «εντάσσεται, μάλιστα, στα δεσμευτικά και εμπροσθοβαρή προαπαιτούμενα που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν ενόψει της αξιολόγησης». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.