ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα που φέρνει η συνεργασία με την Amazon – Ποιο αρχίζει αύριο

ΔΥΠΑ

Τις νέες, κοινές δράσεις, που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της επέκτασης του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΥΠΑ και την Amazon Web Services (AWS).

Οι δράσεις είναι οι εξής:

 

Η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της εξάμηνης απασχόλησης των ωφελούμενων.

Η νέα δομή θα λειτουργήσει αρχικά στην Αθήνα (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο) ως παράρτημα της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών στο Γαλάτσι, ενώ, για την υλοποίηση του έργου, η ΔΥΠΑ θα συνεργαστεί και με την Amazon στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ και η Amazon Web Services, τον Ιούλιο του 2021, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να προωθήσουν τη συνεργασία τους στους τομείς τής καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη υλοποιούνται πρωτοβουλίες και δράσεις για την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού στο υπολογιστικό σύννεφο (computing cloud), την προώθηση της εκπαίδευσης σε ψηφιακές δεξιότητες μελλοντικών γενεών και την προώθηση επιχειρήσεων με δυνατότητα χρήσης cloud στη χώρα.

Exit mobile version