Εφορία: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα «φρέσκα» χρέη - enikonomia.gr

Εφορία: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα «φρέσκα» χρέη

Εφορία

Τα στοιχεία του Tax Administration της ΑΑΔΕ για τον Οκτώβριο δείχνουν πως δημιουργήθηκε νέα γενιά οφειλετών στην Εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως  παράλληλα με την άνοδο των φορολογικών εσόδων καταγράφηκε  και αύξηση των οφειλών που δημιουργήθηκαν  το 2025 (νέο ληξιπρόθεσμο).

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειξαν τα εξής:

Αξίζει να σημειωθεί πως  οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός μη φορολογικών υποχρεώσεων) έφτασαν τα 2.639 εκατ. ευρώ κατά το δεκάμηνο του 2025 από 2.415 εκατ. ευρώ  που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2024. Δηλαδή καταγράφηκε μια αύξηση  της τάξεως του 9,28%.

Παράλληλα τα ίδια στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειξαν πως το σύνολο των χρεών προς την Εφορία υπερέβη τα 112,5 δισ. ευρώ και από αυτά ανεπίδεκτα είσπραξης ήταν 27,3 δισ. ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πραγματικό υπόλοιπο να διαμορφωθεί στα 85,1 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

 

Exit mobile version