Εκπτώσεις: Τέλος οι θερινές—Έρχεται δεκαήμερο προσφορών

εκπτώσεις

εκπτώσεις

Έως σήμερα, 31 Αυγούστου ισχύει ο θεσμός των θερινών εκπτώσεων για το 2022 στα εμπορικά καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν στα καταστήματα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου του 2022. 

Ωστόσο οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου αναμένεται να επεκτείνουν τις εποχικές προσφορές τουλάχιστον έως το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης για το θέμα των εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη ρευστοποίηση των αποθεμάτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και πολλές από αυτές αναμένεται να επεκτείνουν τις εποχικές προσφορές τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μετά το τέλος των θερινών εκπτώσεων, είχε αναφέρει  πρόσφατα ο κ. Κορκίδης.

Τα SOS για τους καταναλωτές

Οι καταναλωτές κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τι αλλάζει

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα ισχύουν πλέον οι ενδιάμεσες  που πραγματοποιούνταν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, για διάστημα των 15 ημερών, όπως αναφέρεται στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είχε κατατεθεί πρόσφατα στη Βουλή.

Με άλλο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης φέτος, καταργήθηκε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων, μέσα σε ένα κατάστημα, δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν τις 10 συνεχόμενες ημέρες.

Όπως επισημαίνεται  αίρεται η απαγόρευση που προέβλεπε ότι προσφορές, εκτός των εκπτωτικών περιόδων, επιτρέπονται σε ποσότητα έως 50% των ειδών που διατίθενται από το κατάστημα. Eτσι, πλέον οι προσφορές απελευθερώνονται πλήρως, υπό την έννοια ότι όχι μόνο θα επιτρέπεται να γίνονται όλο τον χρόνο και για όσες ημέρες επιθυμεί ο λιανέμπορος, αλλά ακόμη και για όλα τα είδη που διατίθενται από το κατάστημα.

 

Exit mobile version