Νέα ευκαιρία για αίτηση έκτακτης επιχορήγησης έως 40.000 ευρώ σε πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία -Ποιους αφορά

επιχειρήσεις

Νέα ευκαιρία  για να υποβάλουν  αίτηση για τη χορήγηση έκτακτης  επιχορήγησης  έως 40.000 ευρώ έχουν συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί  οικονομικά από την κρίση της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χώρου» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (046ΚΕ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, λήπτες ενίσχυσης των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης  υποβλήθηκε έως  την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022  στις 3μμ και έχει απορριφθεί, δύνανται μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν μία και μοναδική νέα αίτηση χρηματοδότησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. 8 της Αναλυτικής Πρόσκλησης. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί  μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022  στις 3μμ  στο http://www.ependyseis.gr/mis..

Υπενθυμίζεται ότι  οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών  που είχαν απορριφθεί από την παραπάνω επιχορήγηση μπορούσαν  να υποβάλουν  αρχικά εκ νέου αίτηση έως τις 3 Ιουνίου, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο  τώρα δίνει νέα προθεσμία έως την Τετάρτη 8 Ιουνίου  στις επιχειρήσεις αυτές να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Επιχορήγηση: Όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση 

Όροι και προϋποθέσεις

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει μέρος του απαιτούμενου Κεφαλαίου Κίνησης των επιχειρήσεων.  Αναλυτικά:

Οι προϋποθέσεις

Οι ωφελούμενοι της Δράσης θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ για το σύνολο των εγκαταστάσεων που διαθέτουν

β. να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31/12/2021

γ. να έχουν μέχρι 31/12/2021 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ».

α. να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που αποτελούν αναγνωρισμένες και εποπτευόμενες από το Κράτος σχολές χορού οι οποίες δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ. Το χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων αυτών πρέπει να προκύπτει από την Αδεια/Βεβαίωση Ίδρυσης και Λειτουργίας τους ή άλλο νόμιμο και ισοδύναμης αποδεικτικής αξίας έγγραφο».

β. να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους του έτους 2020 ποσοστού 50% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019. Για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019, ο κύκλος εργασιών του έτους 2019 συγκρίνεται με τον κύκλο εργασιών που αντιστοιχεί σε ίσο αριθμό ημερών του 2020 (συνολικός κύκλος εργασιών 2020 δια 365 Χ αριθμός ημερών λειτουργίας έτους 2019).  Το ποσοστό μείωσης που προκύπτει στρογγυλοποιείται στο δεύτερο ποσοστιαίο δεκαδικό ψηφίο. Η προϋπόθεση συμμετοχής του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου τεκμαίρεται ότι πληρείται στην περίπτωση επιχειρήσεων με έναρξη εργασιών εντός του έτους 2020 ή εντός του 2021, καθώς και στην περίπτωση επιχειρήσεων που κατά το έτος 2019 αποδεδειγμένα δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.

 

Exit mobile version