Ελβετικό φράγκο: Τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για το κούρεμα των δόσεων - Ποια σενάρια εξετάζονται - enikonomia.gr

Ελβετικό φράγκο: Τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για το κούρεμα των δόσεων – Ποια σενάρια εξετάζονται

ελβετικό φράγκο

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί  εκτός μεγάλου απροόπτου η ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι αξιωματούχοι του αρμόδιου υπουργείου, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει μια ρύθμιση για την ελάφρυνση του κόστους όσων έχουν δανειστεί στο ελβετικό φράγκο. Τα πιθανά σενάρια, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και τις τράπεζες, λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους (ισοτιμία, τιτλοποιήσεις, πρόγραμμα «Ηρακλής», δάνεια που ήδη εξυπηρετούνται ή έχουν μετατραπεί σε ευρώ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η δέουσα ισορροπία.

Ο στόχος  είναι να υπάρξει η καλύτερη το δυνατόν ρύθμιση, η οποία δεν θα «χτυπάει» στις τιτλοποιήσεις και τον «Ηρακλή». Με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάντοτε να διασφαλίζεται και το πρόγραμμα “Ηρακλής” για τα “κόκκινα δάνεια”».

Ελβετικό φράγκο: Ποια σενάρια εξετάζονται

Υπενθυμίζεται πως  το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια για την εν λόγω ρύθμιση. Το τελευταίο ήταν πως η ρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει  τρεις εισοδηματικές. κατηγορίες. Αναλυτικά:

Τα επιτόκια 

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα επιτόκια της δόσης της ρύθμισης αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής. Αναλυτικά.

Το σταθερό επιτόκιο θα αρχίζει  από  το 2,3% και  θα κλιμακώνεται μέχρι και 2,7% στην τρίτη κατηγορία.

Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο το κούρεμα της δόσης  ήταν να αρχίζει από το 15%  και να φτάνει έως και το 25 % για τη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία . Ωστόσο μένει να φανεί εάν το κούρεμα της δόσης της ρύθμισης θα είναι μεγαλύτερο από αυτό.

 

 

 

 

Exit mobile version