Quantcast
Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Σε ισχύ και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Σε ισχύ και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται για άλλους δύο μήνες η επιδότηση πετρελαίου κίνησης.


Όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας η επιδότηση πετρελαίου κίνησης παρατείνεται και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. «Συνεχίζει να επιδοτείται στην πηγή, η τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης (diesel) για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε το όφελος στην τελική τιμή για τον καταναλωτή να συνεχίσει να διαμορφώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο. Όπως έγινε και κατά τον προηγούμενο μήνα. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 45 εκατ. ευρώ. Αυτό το κόστος θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι την εν λόγω επιδότηση θα την λάβουν τα διυλιστήρια και οι εισαγωγείς καυσίμων, συνεπώς αυτό σημαίνει ότι η επιδότηση θα φτάνει στους καταναλωτές απευθείας μέσω της μείωσης της τιμής.
Η επιδότηση που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής εκφράζεται ως το γινόμενο της ποσότητας κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης επί του ύψους της επιδότησης ανά λίτρο, προσαυξανόμενο με το ΦΠΑ, και διαπιστώνεται από την σύγκριση των περιθωρίων κερδών.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.