Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα “τρέξει” ο πέμπτος κύκλος – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τον Ιανουάριο του 2021 θα “τρέξει” ο πέμπτος κύκλος του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν για τον παραπάνω κύκλο του προγράμματος τα εξής:
-Στο κύκλο του προγράμματος μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια πτώσης τζίρου αλλά και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
-Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως τέλος Ιουνίου του 2021.
-Στο ύψος της ενίσχυσης που καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.


Exit mobile version