Επιταγή φτώχειας: Επιστολή συνταξιούχων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Τι αναφέρει

συνταξιούχοι

Να παρέμβει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να δοθεί άμεσα η «επιταγή φτώχειας» 500 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους ενόψει Πάσχα ζητεί σήμερα μέσω της επιστολής που απέστειλε η  ΕΝΔΙΣΥ προς τον ίδιο Πρωθυπουργό.

Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων επισημαίνει η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το οξύτατο πρόβλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από την επιταγή φτώχειας, ως έκτακτο μέτρο στήριξης, το Δίκτυο ζητάει να επανέλθουν η 13η και η 14η σύνταξη, να γίνουν αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά.

 Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΕΝΔΙΣΥ

«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

Σας αποστέλλουμε την σχετική επιστολή, ως μια ύστατη προσπάθεια να λάβετε μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος των 2,5 εκατ. συνταξιούχων της χώρας. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ενόψει Πάσχα, με αίσθημα ευθύνης, ζητάει να αντιμετωπίσετε με ευαισθησία, την κοινωνική ομάδα, με τις μεγαλύτερες απώλειες εισοδήματος την τελευταία 15αετία (164 δισ. ευρώ).
Οι συνταξιούχοι της χώρας, που βάλλονται καθημερινά εξαιτίας της λυσσαλέας ακρίβειας και των πενιχρών συντάξεων που λαμβάνουν, απαιτούν δυναμικές παρεμβάσεις. Γι’ αυτό το ΕΝΔΙΣΥ προτείνει:

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες που βιώνει η χώρα στο διεθνές περιβάλλον, είναι δυσμενείς. Ωστόσο, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι αισθητά υψηλότεροι από της Ευρωζώνης. Άρα, έφτασε η στιγμή να στηριχθούν έμπρακτα και οι συνταξιούχοι, που «έβαλαν πλάτη» όλα αυτά τα χρόνια, σηκώνοντας το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να προκύπτουν σήμερα θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Μην καθυστερείτε άλλο. Είναι κρίμα φέτος, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, να μην καταφέρουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Πάσχα.

Έχετε ευθύνη να τους προστατεύσετε »  σημειώνει το Δίκτυο.

Exit mobile version