Quantcast
ΕΣΠΑ: Έρχονται 2 νέα προγράμματα για επιχειρήσεις - Ποιες αφορά και τι είπε ο Παπαθανάσης για Ταμείο Ανάκαμψης και Θεσσαλία - enikonomia.gr
share

ΕΣΠΑ: Έρχονται 2 νέα προγράμματα για επιχειρήσεις – Ποιες αφορά και τι είπε ο Παπαθανάσης για Ταμείο Ανάκαμψης και Θεσσαλία

δημοσιεύτηκε:

«Θα βγουν μέσα στον Οκτώβριο δύο προγράμματα από το ΕΣΠΑ για νεοσύστατες επιχειρήσεις», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Το ένα πρόγραμμα θα αφορά νεοσύστατες επιχειρήσεις » είπε και εξήγησε τον όρο νεοσύστατης επιχείρησης. «Νεοσύστατη επιχείρηση είναι μια επιχείρηση που θα ιδρυθεί ή που ιδρύεται τώρα ή που σε κάθε περίπτωση δεν έχει κλείσει μια χρήση, ένα έτος δηλαδή. Αυτή είναι η έννοια της νεοσύστατης επιχείρησης» τόνισε.  «Έχουμε ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό ….για τις  νεοσύστατες επιχειρήσεις έως 400 χιλ. όπου 200 χιλιάδες ευρώ θα είναι η επιδότηση του κράτους. Και έχουμε ένα άλλο γενικό πρόγραμμα πάλι για όλους τους μικρομεσαίους -νεοσύστατες επιχειρήσεις  για όλες τις δραστηριότητες προκειμένου οι συμπολίτες μας να καταθέσουν και να πάρουν χρήματα», συμπλήρωσε και μίλησε για ειδικά προγράμματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Έχουμε και ειδικά προγράμματα για Δυτική Μακεδονία και τις Περιφερειακές Ενότητες (Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα). Ταυτόχρονα για Μεγαλόπολη, Τρίπολη  και Γορτυνία έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έγινε η προδημοσίευση και που δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να καταθέσουν επιχειρηματικά σχέδια έως 100 χιλιάδες ευρώ και να λάβουν 70% επιδότηση. Ταυτόχρονα  έχουμε προγράμματα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα με επιδότηση επιτοκίου, προκειμένου οι συμπολίτες μας που θέλουν να επιχειρήσουν να λάβουν χαμηλό επιτόκιο δανεισμού. Και  διευρύνουμε την περίμετρο  έτσι ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να λάβουν δανεισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Παπαθανάσης: Έργα 680 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία στο αναθεωρημένο σχέδιο του Ελλάδα 2.0 – Κατατίθεται την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του Ελλάδα 2.0 με συμπερίληψη έργων άμεσης αποκατάστασης και προσβασιμότητας μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία.  «Αυτή  την εβδομάδα… Τετάρτη θα καταθέσουμε το τελικό μας σχέδιο. 680 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνε  προς στην Θεσσαλία .Και πάνω  από 1.5 δισ. ευρώ  είναι από  το ΕΣΠΑ 2021-2027 και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 » είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.