ΕΒΕΠ: 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις στον Πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

οικονομία

Επτά μεταρρυθμίσεις  ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) μέσω επιστολής που έστειλε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της ομιλίας του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μερικές από αυτές  αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία «smart cargo drone ports» για μικρό-αερομεταφορές εμπορευμάτων και την παροχή «free bonus» στους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης: «Στην καθιερωμένη επιστολή μας στον Πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ και με την ευκαιρία της αφετηρίας μιας αισιόδοξης πορείας προς την Ελλάδα του 2030, ενσωματώσαμε μία δέσμη 7 μεταρρυθμιστικών σημείων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Επισημαίνω, πως συνειδητά το επιμελητήριο μας επέλεξε να υποβάλει φέτος στην ελληνική κυβέρνηση “επιχειρηματικές προτάσεις” και να μην καταθέσει οικονομικά αιτήματα με δημοσιονομικό κόστος, όχι, βεβαίως, γιατί δεν υπάρχουν, αλλά για να τύχουν μιας αποτελεσματικής παρέμβασης από τα συναρμόδια υπουργεία, προς άμεση υλοποίηση. Είναι ώρα πράξης, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις επενδυτικός μαγνήτης και οι ΜμΕ να δώσουν το στίγμα της διαδρομής στη βιώσιμη ανάπτυξη. “Θαρσείν χρη, τάχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον”. Όντως, χρειάζεται θάρρος για να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.»

Οι προτάσεις

Όπως αναφέρεται στην επιστολή οι 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις αφορούν στα εξής:

Τέλος, το επιμελητήριο υποστηρίζει, έμπρακτα, και πολιτικές μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης των στελεχών των επιχειρήσεων για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων στις εφαρμογές της γαλάζιας οικονομίας. Σημειώνει ότι διαθέτει προσομοιωτές εκπαίδευσης εργαζομένων στην φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε λιμάνια, και αποθήκες logistics. Επίσης, υπενθυμίζει ότι συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση και παροχή εξοπλισμού για τη διενέργεια εναέριων ελέγχων της αγοράς του Πειραιά, μέσω drones, έχοντας με την Υ.Π.Α. εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει στον χειρισμό τους, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντές της

Exit mobile version