Quantcast
Fitch: Αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μη συμφωνία με την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Fitch: Αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μη συμφωνία με την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Νέα απειλή για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας εξαπολύει η Fitch. Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι η ενδεχόμενη μη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, καθιστά αρνητική την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία.

Όπως υποστηρίζει η Fitch, τα συνεχιζόμενα “παιχνίδια μικροπολιτικής” στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της έχουν αυξήσει τους κινδύνους για το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας.
Αν και ο ακριβής αντίκτυπος των διαπραγματεύσεων στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας παραμένει ακόμη ασαφής, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα απειλεί με μακροπρόθεσμη ζημιά την ελληνική οικονομία, καθώς μειώνεται διαρκώς η εμπιστοσύνη.
Υπενθυμίζεται πως η Fitch αξιολογεί με Β και αρνητικό outlook την Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεση του οίκου, η Ελλάδα σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα για παράταση της χρηματοδότησής της, ωστόσο κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι όροι που θα απαιτηθούν από τους δανειστές, ειδικά μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων στο Eurogroup της Δευτέρας 16/2. 
Σύμφωνα με τη Fitch, το βασικό σενάριο προβλέπει πως είναι εφική μια συμφωνία, ωστόσο ταυτόχρονα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι να συμβεί ένα λάθος σε όρους πολιτικής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.