Γεραπετρίτης: Οι 6 βασικές μεταρρυθμίσεις για τις πολιτικές παθογένειες

Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μεταρρυθμίσεις που θα διαρρήξουν τις πάγιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Οι βασικές αυτές μεταρρυθμίσεις που θα έλθουν στη Βουλή το επόμενο δίμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι:
-«Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
-«Αναμόρφωση του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που θα διασφαλίσει περαιτέρω διαφάνεια και ταχύτητα στα δημόσια έργα, τα οποία βαλτώνουν για χρόνια λόγω των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών».
-«Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ώστε, επιτέλους, να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων».
-«Αναθεώρηση οικογενειακού δικαίου για την ισόρροπη διαμόρφωση της γονικής μέριμνας 40 χρόνια μετά την καθιέρωση του τότε σύγχρονου δικαίου».
-«Καθιέρωση για πρώτη φορά συστηματικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κοινωνίας ανθρωπισμού».
-Και, τέλος, «εξορθολογισμός και τυποποίηση της νομοθεσίας για τα ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα άναρχης λειτουργίας».


Exit mobile version