Καλάθι των νονών: Κατατέθηκε η τροπολογία-Πότε θα κάνει πρεμιέρα

καλάθι

Στις  22 Απριλίου θα κάνει “πρεμιέρα” το καλάθι των νονών στα καταστήματα παιχνιδιών, όπως αυτό προκύπτει από τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αναμόρφωση του  Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ).

Παράλληλα επισημαίνεται πως στο καλάθι του νονού είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν τα καταστήματα παιχνιδιών των οποίων ο συνολικός κύκλος εργασιών υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ ετησίως. Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο μέτρο αυτό, είναι  σε επάρκεια στα καταστήματα τους  και  διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ  έως  10.000 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να συμπεριλαμβάνει  τα προϊόντα που είχε το 2023, όπως λαμπάδα με παιχνίδι, σοκολατένια αυγά παιχνίδια.

Τι αναφέρει η διάταξη

Στο άρθρο 1 της προτεινόμενης διάταξης με τίτλο “Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών «το καλάθι των νονών»”  που συμπεριλαμβάνεται στη τροπολογία αναφέρονται τα εξής:

 

 

Exit mobile version