Κερέ: Ο ESM θα μπορούσε να γίνει η βάση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης

«Η Ευρωζώνη είναι ένα αμετάκλητο project, όχι απλώς ένα σύστημα σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η έξοδος ενός κράτους- μέλους αναπόφευκτα θα οδηγήσει τους οικονομικούς παράγοντες να αναρωτηθούν ποιος θα είναι ο επόμενος» δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υποστήριξε επίσης, πως ο ESM θα μπορούσε να γίνει η βάση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τόνισε ακόμη πως «η νομισματική πολιτική μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη αλλά δεν μπορεί να την δημιουργήσει ώστε να διατηρηθεί. Και η αποτελεσματικότητα και η νομιμότητα της διακυβέρνησης της ευρωζώνης δεν θα αυξηθεί από το να θέτουμε υπερβολικές απαιτήσεις στην κεντρική τράπεζα- ακριβώς το αντίθετο».

Ο Κερέ δήλωσε ακόμη πως οι προσπάθειες για ολοκλήρωση και μείωση των διαφορών μεταξύ των οικονομικών της ευρωζώνης, είναι αυτό που απαιτείται για να προχωρήσουμε μπροστά. Υποστήριξε ακόμη ότι η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη πρέπει να ολοκληρωθεί και προειδοποίησε για ρίσκα από τις συνεχιζόμενες αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ.

Exit mobile version