Κρέας: Αυτός είναι ο νέος «τιμοκατάλογος» – Εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση

κρέας

Τους λόγους για τους οποίους δεν αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η τιμή του κρέατος το επόμενο διάστημα, εξήγησε σήμερα o αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου,  Στέφανος Κικέλης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA. «Περιμένουμε να εμφανιστεί στην τιμή του κρέατος η μείωση των  ζωοτροφών. Πιστεύουμε ότι με τις νέες παραγωγές οι τιμές στο κρέας δεν θα αυξηθούν παραπάνω από ό,τι είναι σήμερα γιατί θα καλύψουν τα έξοδα τα υπόλοιπα» είπε ο κ.  Κικέλης. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως οι πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους στο κρέας δηλαδή παίρνουν 1.200 γρ. από 1,5 κιλό που έπαιρναν αρχικά και από 2 κιλά που έπαιρναν, τώρα παίρνουν 1,5 κιλό, αν και αποζητούν να φάνε καλό και ποιοτικό κρέας.

Κρέας: Γιατί έχει αυξηθεί η τιμή του

Μεταξύ άλλων εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο έχει αυξηθεί η τιμή στο κρέας. Η τιμή στο κρέας έχει να πάρει αύξηση πάνω από 10 χρόνια. Ωστόσο η τιμή του αυξήθηκε μεταξύ 20% και 25% κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία λόγω των τιμών στις ζωοτροφές . Ωστόσο τώρα οι τιμές στις  ζωοτροφές μειώθηκαν. «Αλλά ακρίβυναν η ενέργεια και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης» είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως το θέμα δεν είναι τόσο το ότι αυξήθηκε η τιμή του κρέατος όσο το ότι δεν έχει γίνει αντίστοιχη αύξηση σε μισθούς και  συντάξεις. Ενώ διευκρίνισε πως η τιμή του κρέατος έχει πάει στα 14 ευρώ από 11-12 ευρώ  που ήταν προηγουμένως και η τιμή στο συμβατικό κοτόπουλο έχει πάει στα 4 ευρώ το κιλό.

Το χρηματιστήριο του κρέατος

Ο Alpha παρουσιάζει τον νέο τιμοκατάλογο με τις τιμές του κρέατος στα συνοικιακά κρεοπωλεία, ύστερα από σχετική έρευνα που διενήργησε:

Νωρίτερα καταναλωτές ανέφεραν στην τηλεόραση του Alpha πως το κρέας τείνει να γίνει είδος πολυτέλειας.

 

Exit mobile version