Mεγάλος: Αισιόδοξος για επίτευξη του στόχου των NPES και την επιστροφή καταθέσεων

Aισιόδοξος για την πορεία του τραπεζικού κλάδου και της ευρύτερης οικονομίας δηλώνει ο CEO της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη των τραπεζών θα συνεχιστεί και το 2018.

Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο του 2017 θα συνεχιστεί και η τάση αύξησης των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με το 30% των νέων αυτών καταθέσεων να καταλήγουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για τις καταθέσεις, συγκεκριμένα, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η βελτίωση της εικόνας θα συνεχιστεί και το 2018, με στόχο την αύξηση των νέων καταθέσεων κατά 5-7 δισ. ευρώ.

Επιβεβαιώνοντας, δε, τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι εκτιμάται πως κάποιες τράπεζες θα έχουν θετική πιστωτική επέκταση τα επόμενα τρίμηνα.

Αναφερόμενος, τέλος, στο φλέγον θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει στην πώληση δύο «πακέτων», συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ. Από αυτά, το πρώτο πακέτο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και το δεύτερο, ύψους επίσης 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.


Exit mobile version