Quantcast
Μελομακάρονα: Σας συμφέρει να τα αγοράζετε ή να τα φτιάχνετε μόνοι σας- Τι δείχνει το τελευταίο "crash test" στις τιμές - enikonomia.gr
share

Μελομακάρονα: Σας συμφέρει να τα αγοράζετε ή να τα φτιάχνετε μόνοι σας- Τι δείχνει το τελευταίο “crash test” στις τιμές

δημοσιεύτηκε:

Στις τιμές που πωλούνται φέτος τα μελομακάρονα στα αρτοποιεία ενόψει της έναρξης της εορταστικής περιόδου μίλησε σήμερα ο ιδιοκτήτης φούρνου στη Λυκόβρυση, Τάσος Βαζάκης στο MEGA. « Εμείς ….και κυρίως όλος ο κλάδος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής έχουμε κάνει προσπάθεια στο να κρατήσουμε τις τιμές όσο μπορούμε σε πιο χαμηλά  επίπεδα  » τόνισε ο κ. Βαζάκης. «Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλές τις τιμές .Στο μελομακάρονο έχει 10,90 ευρώ το κιλό » συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι καταναλωτές εμφανίζονται μουδιασμένοι και η ζήτηση βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα καθώς η ακρίβεια «καίει» ήδη τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν έχει ξεκινήσει ο κόσμος να ψωνίζει έντονα τα εποχιακά προϊόντα. Παίρνει λίγο για να τα δοκιμάσει και για να δει πώς είναι. Αυτό περισσότερο θα ενταχθεί τον Δεκέμβριο. Γενικά ο κόσμος θα είναι λίγο μουδιασμένος γιατί με όλα αυτά που γίνονται επηρεάζουν την αγορά. Δεν μπορεί  όμως η αγορά να μείνει αμέτοχη σε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ελπίζουμε σιγά -σιγά να καταφέρουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα …. να έχουμε δουλειά γιατί αυτό βοηθάει όλους» σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μελομακάρονα: Σας συμφέρει να τα αγοράζετε ή να τα φτιάχνετε μόνοι σας

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Γιάννης Γλυκός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Action 24 εάν τα μελομακάρονα πωλούνται μέχρι και 29 ευρώ το κιλό. Στα δικά μας μαγαζιά, όλα τα ζαχαροπλαστεία ως επί το πλείστον τα μελομακάρονα πωλούνται μεταξύ 13 ευρώ και 15 ευρώ, συμπλήρωσε ο κ. Γλυκός  και ανέφερε πως σε αυτά τα επίπεδα παίζουν οι τιμές.

Παράλληλα επεσήμανε πως οι τιμές στα μελομακάρονα αυξήθηκαν 1 με 2 ευρώ φέτος σε σχέση με πέρυσι λόγω των τρομακτικών αυξήσεων που έχουν γίνει στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια. Και υπενθύμισε πως πέρυσι τα μελομακάρονα πωλούνταν μεταξύ 11 ευρώ και 13 ευρώ.

Και πρόσθεσε πως  οι τιμές στα μελομακάρονα με σοκολάτα και στους κουραμπιέδες με σοκολάτα πωλούνται κατά 1 ευρώ με 2 ευρώ ποιο ακριβά από τα κανονικά. Φυσικά στα σούπερ  μάρκετ πωλούνται πολύ και πιο φθηνά, είπε μεταξύ άλλων.

Ποια ζαχαροπλαστεία πωλούν τα μελομακάρονα μέχρι και 29 ευρώ

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως  υπάρχουν μεμονωμένα ζαχαροπλαστεία που  πωλούν τα μελομακάρονα μέχρι και 29 ευρώ. Ανέφερε ενδεικτικά πως αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι επειδή  ο ιδιοκτήτης του πληρώνει υψηλό ενοίκιο.

Για τους ελέγχους 

Τέλος ρωτήθηκε εάν η Ομοσπονδία του κάνει ελέγχους στις τιμές στα μελομακάρονα προκειμένου να μην τα πουλάει ένας φούρνος στα 13 ευρώ και ένας άλλος 29  ευρώ με 30 ευρώ.  « Δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στις τιμές. Είναι ελεύθερη η αγορά. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει .Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που μπορεί να κάνουμε. Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει πού θα πάει , το βαλάντιο του που φτάνει» απάντησε

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.