Μεταβιβάσεις ακινήτων: Νέες πληροφορίες για τον ψηφιακό φάκελο

ακίνητα

Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον  Φάκελο  Μεταβίβασης Ακινήτου στον συμβολαιογράφο.

Το  πρώτο που θέλουμε να κάνουμε αμέσως μετά τις εκλογές είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως «οι μεταβιβάσεις ακινήτων είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί πάρα πολύ τον κόσμο».

«Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα το οποίο είναι έτοιμο αυτή τη στιγμή αλλά δεν έπρεπε να το βγάλουμε μέσα στην προεκλογική περίοδο και αυτό είναι ο φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον συμβολαιογράφο » είπε και εξήγησε πώς θα λειτουργεί αυτό. 

Ο συμβολαιογράφος μπορεί να έχει μπροστά του ένα σύστημα το οποίο θα αντλεί όλες τις πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, από τον ΕΦΚΑ, από το ΤΕΕ και από το Κτηματολόγιο, τόνισε και ανέφερε πώς όλη η διαδικασία της αγοραπωλησίας θα διεκπεραιώνεται άμεσα στον συμβολαιογράφο χωρίς να χρειάζεται να κουβαλά τη χαρτούρα ο ενδιαφερόμενος.

Και συνέχισε λέγοντας πως ο φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον συμβολαιογράφο θα είναι ένα σύστημα αυτοματοποιημένο για τα ακίνητα εκείνα που είναι σε λειτουργούν Κτηματολόγιο δηλαδή εκεί που θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά η κτηματογράφηση και έχουν κτηματολογικό γραφείο.

Το κόστος για το χαρτί

« Αυτή τη στιγμή μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης  δίνουμε 800 εκατ. ευρώ  μόνο για το χαρτί είτε είναι στον ΕΦΚΑ είτε είναι στα κτηματολογικά γραφεία είτε στα δικαστήρια, είτε είναι στα νοσοκομεία  είτε είναι στις πολεοδομίες  που ταλαιπωρεί  τον κόσμο και που χρειάζεται και για τις μεταβιβάσεις  ακίνητων .Όλο αυτό το χαρτί θα ψηφιοποιηθεί  και θα γίνει πληροφορία », είπε  μεταξύ άλλων.

 

Exit mobile version