Μοσχάρι: Πώς εμπλέκονται στην τιμή του τα Στενά του Ορμούζ - enikonomia.gr

Μοσχάρι: Πώς εμπλέκονται στην τιμή του τα Στενά του Ορμούζ

μοσχαρίσιο

Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει το μοσχαρίσιο κρέας για τους καταναλωτές, καθώς στην τιμή του εμπλέκονται τα Στενά του Ορμούζ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ πως «υπάρχουν τρεις παράμετροι, που αυτή τη στιγμή έχουν συγκρατήσει πολύ τις τιμές στο μοσχάρι στην Ευρώπη και έχουν την τάση της πτώσης.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια μείωση στη χονδρική τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος από 30 λεπτά έως 50 λεπτά το κιλό στην Ευρώπη και σιγά σιγά εάν θα φανεί στην Ελλάδα.Οι τρεις αυτοί παράμετροι είναι:

Μοσχάρι: Πόσο κοστίζει σήμερα

Επίσης ρωτήθηκε για το πόσο κοστίζει σήμερα το μοσχάρι στον απλό τον κιμά. «Αυτή τη στιγμή η τιμή στο μοσχάρι στον απλό τον κιμά (όπως στήθος κλπ) κυμαίνεται περίπου στα 14,50 ευρώ κατά μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα. Και γύρω στα 17,50 ευρώ  με 18 ευρώ τα καλά κομμάτια χωρίς κόκκαλο » απάντησε.

Και πρόσθεσε πως, από πέρυσι από τα Χριστούγεννα ο κόσμος έχει στραφεί πιο πολύ στο κοτόπουλο και στο χοιρινό. Ο κόσμος που αγόραζε μοσχάρι έχει πέσει η κατανάλωση του κρέατος αυτού και έχει ανέβει του χοιρινού πανελλαδικά, σημείωσε . «Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στο 20% της μείωσης του μοσχαριού που δουλεύαμε και ίσως σε κάποιες περιοχές στο 30% Ο κόσμος που αγόραζε μοσχάρι έχει πέσει η κατανάλωση μοσχαριού και έχει ανέβει του χοιρινού πανελλαδικά. Eμείς έχουμε χάσει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή .Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό.

Εάν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ και αρχίσει η αθρόα εξαγωγή από την Ευρώπη ζωντανών μοσχαριών αναγκαστικά, τότε θα σταθεροποιηθούν οι τιμές, ίσως και να αυξηθούν. Πάντως μέσα στο καλοκαίρι τη στιγμή που μιλάμε, από την εμπειρία μου και μόνο, μπορώ να πω πως, τουλάχιστον μέχρι Σεπτέμρβιο με Οκτώβρη όχι μόνο δεν θα ανέβουν οι τιμές αλλά μπορεί να πέσουν και λίγο » υπογράμμισε.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή το χοιρινό χωρίς το κόκκαλο είναι στη μισή τιμή από ό,τι είναι το μοσχαρίσιο κρέας, δηλαδή περίπου στα 9 ευρώ  με 10 ευρώ, επεσήμανε.

Exit mobile version