Να δοθεί παράταση και στα σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων ζητάει ο ΣΒΑΠ

Αναμένουμε με ενδιαφέρον αποτελέσματα από την συζήτηση στην Βουλή για τον αναπτυξιακό και την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των επενδύσεων που λιμνάζουν ανεξήγητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΑΠ.

Με αφορμή ερωτήσεων στην Βουλή για τον αναπτυξιακό ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός επεσήμανε σε δηλώσεις του τα εξής:

«Πράγματι όπως τοποθετούνται οι ερωτώντες μετά από έναν σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει. Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των επενδυτικών σχεδίων, παρόλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, λόγω έλλειψης ετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Όντως ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων παραμένουν σε αναμονή και οι επιχειρήσεις σε αβεβαιότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ειδάλλως πλήθος αξιόπιστων και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακυρωθούν. Άλλωστε, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς, η οποία επιδεινώθηκε με την ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης και τη συνέχιση των capital controls. Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία του αναπτυξιακού νόμου είναι επιεικώς απαράδεκτες».

Exit mobile version