Νέο «κρατικό» voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους: Ποιοι και πώς μπορούν να το λάβουν - enikonomia.gr

Νέο «κρατικό» voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους: Ποιοι και πώς μπορούν να το λάβουν

εργαζόμενοι

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ για τις ψηφιακές, πράσινες δεξιότητες και οικονομικό εγγραματισμό εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, Λαμπρίνα Κακιούζη μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα θα είναι εξ αποστάσεως, δεν θα χρειάζεται φυσική παρουσία, θα περιλαμβάνει 150 ώρες online κατάρτισης και θα αφορά σε περίπου 100.00 εργαζόμενους και  μάλιστα οι δικαιούχοι συμμετέχοντες θα λάβουν voucher (επίδομα) 750 ευρώ.

« Το κάθε Κέντρο Δια βού Μάθησης έχει το δικό του υλικό στην δική του πλατφόρμα και ο κάθε εργαζόμενος- πολίτης θα επιλέγει» τόνισε και ανέφερε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος μόλις ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα. Αναλυτικά σύμφωνα με την κα Κακιούζη ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

να μπει στο voucher.gov με είσοδο μέσω κωδικών Taxisnet και να δει:

Η προεγγραφή είναι σημαντική, καθώς οι θέσεις συμπληρώνονται γρήγορα, σημείωσε.  Διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Ποιοι μένουν εκτός

Μάλιστα σύμφωνα με την κα Κακιούζη στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν:

Και συνέχισε λέγοντας πως οι προδιαγραφες της προκήρυξης θα γνωστοποιηθούν μέχρι τις πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα γίνει η έναρξη  για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος.

Επίσης επεσήμανε πως εάν κάποιος είναι επιμελής θα μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέσα 1 μήνα. Και διευκρίνισε πως το πρόγραμμα δεν έχει συγκεκριμένες ημέρες ώρες και ημέρες που θα τρέξει καθώς αυτό θα το καθορίζει το κάθε Κέντρο Δια βίου Μάθησης. « Αυτό είναι το πρόγραμμα που δίνεται από κάθε Κέντρο Δια βίου Μάθησης .Υπάρχουν προδιαγραφές σε κάθε προκήρυξη. Αλλά τις ημέρες παρακολούθησης και τις ώρες για το πρόγραμμα τις βγάζει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και όχι η ΔΥΠΑ. Δεν περιορίζει η ΔΥΠΑ την παρακολούθηση » είπε.

Μάλιστα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παρακολούθησης των ωρών του προγράμματος ,μετά οι εξετάσεις θα γίνουν online και μπορεί να γίνει αυτό και από το σπίτι του καταρτιζόμενου, βασική όμως προϋπόθεση για να λάβει κάποιος το επίδομα είναι να έχει περάσει τις εξετάσεις με επιτυχία, είπε.

Τέλος ρωτήθηκε για το εάν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στην Ελλάδα θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Φυσικά εάν είναι ασφαλισμένοι στην Εργάνη ανεξαρτήτως τις ώρες εργασίας είτε είναι 1 ώρα την εβδομάδα είτε είναι 8 ώρες ημερησίως, τότε θα μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ,απάντησε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version