Quantcast
Νέος «εκβιασμός» της Fitch: Υποβάθμισε σε «CCC» τις ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Νέος «εκβιασμός» της Fitch: Υποβάθμισε σε «CCC» τις ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο «εκβιασμό» προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα η Fitch, υποβαθμίζοντας την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου (IDR) των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών σε «CCC» από «Β-» και την αξιολόγηση βιωσιμότητας (viability rating) σε «CCC» από «Β-». Η νέα αυτή αξιολόγηση της Ftich προκαλεί απορίες, καθώς έρχεται λίγο μετά την αναίτια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας,  ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν πληθύνει οι θετικές απόψεις για την πορεία των ελληνικών τραπεζών και είχε αυξηθεί η εμπιστοσύνη προς αυτές.  Μόλις χθες η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας των Τραπεζών Ντανιέλ Νουί, είχε δηλώσει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες.

Η Fitch, παράλληλα απέσυρε τις αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank από το Rating Watch Negative.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως η σημερινή κίνηση ακολουθεί την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας στις 27 Μαρτίου σε  «CCC» και αντανακλά τις πιο αδύναμες οικονομικές προοπτικές που δημιουργούν νέους κινδύνους για την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και την φερεγγυότητα των τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.