Ντράγκι: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αναμένεται να διευρυνθεί

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται με συγκρατημένο ρυθμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,  στην κατάθεσή του ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. 

“Αν και η ανάπτυξη στηρίχθηκε στα τελευταία τρίμηνα κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, βλέπουμε τώρα ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αυξάνονται και οι ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που υπογραμμίζει την εκτίμησήμας ότι η ανάκαμψη θα αποκτήσει ευρύτερη βάση”, πρόσθεσε ο Ντράγκι. 

 Αναφερόμενος στην πορεία του πληθωρισμού, ο κεντρικός τραπεζίητς σημείωσε: “Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλό τους επόμενους μήνες, πριν αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά περί το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, ο πληθωρισμός αναμένεται να συγκλίνει βαθμιαία προς ένα επίπεδο κοντά, αλλά κάτω από το 2%”. 

Όσον αφορά στις νομισματικές συνθήκες στην Ευρωζώνη, ο Ντράγκι είπε ότι η ΕΚΤ τις παρακολουθεί στενά για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις ενός αδικαιολόγητου σφιξίματος της πολιτικής νας, στο οποίο θα έπρεπε να αντιδράσουμε”. 

Exit mobile version