«Παγώνουν» για μόλις δύο μήνες οι πλειστηριασμοί στον Θεσσαλικό Κάμπο – Τι αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

πλειστηριασμοί

«Παγώνουν» για διάστημα δύο μηνών όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων στον «βουτηγμένο» μέσα στην λάσπη Θεσσαλικό Κάμπο για χρέη σε Τράπεζες, οι οποίοι επρόκειτο να διενεργηθούν ηλεκτρονικά μέσω του eauction: Όπως είχε επισημάνει το πρωί της Κυριακής το enikonomia.gr για αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δεκάδες πλειστηριασμοί αγροτεμαχίων, κατοικιών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Λίγες ώρες μετά εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο: «Επείγουσες διατάξεις για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ,  με την οποία αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης έως και τις 10 Νοεμβρίου.

Δηλαδή για χρονικό διάστημα δύο μηνών, διάστημα που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος εξαιρετικά περιορισμένο δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή. Η αναστολή «πιάνει» και αναδρομικά τους πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν από την 6η Σεπτεμβρίου.

Τι αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  

Συγκεκριμένα, με την ΠΝΠ ορίζεται ότι:

«1. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναστέλλεται από τη δημοσίευση της παρούσας έως και τη 10η Νοεμβρίου 2023, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων. Η αναστολή καταλαμβάνει, ιδίως, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών, προσωπικών κρατήσεων, καθώς και κάθε διαδικασία που διενεργείται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.) [e-auction]. Πράξεις των προηγούμενων εδαφίων, που έχουν διενεργηθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 6η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, λογίζονται ως μη γενόμενες και επαναλαμβάνονται μετά την πάροδο της ως άνω προθεσμίας αναστολής.

2. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 6η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τη 10η Νοεμβρίου 2023, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων, βοηθημάτων και αντιρρήσεων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».

Ποιοι πλειστηριασμοί «πάγωσαν» στην Θεσσαλία

Μετά και από αυτή την εξέλιξη «παγώνουν» για δύο μήνες οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στις πλημμυρισμένες περιοχές, στοιχείο που είχε αναδείξει το enikonomia. Η λίστα με τους πλειστηριασμούς και τις περιοχές που επρόκειτο να διεξαχθούν, αλλά ανεστάλησαν με την ΠΝΠ, είναι η εξής:

Exit mobile version