Πιτσιόρλας: Έρχονται νέα προγράμματα για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων – Τι είπε για τις χρεώσεις των καρτών

Θα υπάρξουν προγράμματα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων για την καλύτερη εξοικείωση τους στο ψηφιακό περιβάλλον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Όσον αφορά στις υψηλές χρεώσεις των συναλλαγών με POS , το οποίο θεωρείται ένα ακόμα πρόβλημα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ο υπουργός τόνισε πως θα γίνουν συζητήσεις με τις τράπεζες και ότι αναμένονται εξελίξεις.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι το κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση είναι η μη εφαρμογή της μείωσής τους, κάτι που εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί. Τόνισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή απαιτούνται προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί η πιθανότητα εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, για αυτό και οι όποιες ελαφρύνσεις θα γίνουν με όριο τα 800 εκατ. ευρώ – 900 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα έχει γίνει συνείδηση της κυβέρνησης η ανάγκη για μείωση φόρων και εισφορών που επιβαρύνουν σήμερα επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και η ανάγκη μείωσης του υψηλού μη μισθολογικού κόστους.

Για το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού είπε ότι η κυβέρνηση το προσπάθησε πολύ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όμως συνάντησε την αντίδραση τους και εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί σε επόμενο στάδιο.


Exit mobile version