Πλειστηριασμοί: Ποια ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί» από την Εφορία για χρέη στο Δημόσιο – Ολόκληρη η λίστα

πλειστηριασμοί

Οι πλειστηριασμοί παίρνουν… φωτιά. Δεν είναι μόνο τα funds που βγάζουν ακίνητα και κινητές αξίες στο «σφυρί». Είναι και η Εφορία η οποία έχει καταρτίσει πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο με τις τιμές 1ης προσφοράς να αρχίζουν από 56.000 ευρώ και να φτάνουν έως και 3,9 εκατ. ευρώ! Αγροτεμάχια, οικόπεδα, μεζονέτες, διώροφα κτίσματα ακόμη και βιομηχανικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνει η λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ που θα διενεργούνται μέχρι και τον Ιούλιο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το ρεκόρ υψηλότερης πρώτης τιμής –σε αυτό το «πακέτο» ακινήτων προς πλειστηριασμό από την Εφορία- το έχει αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση 6.000 τμ στην Βοιωτία με ποσό 3 εκατ. 918 χιλιάδων ευρώ!

 Η λίστα με τα ακίνητα που βγάζει η Εφορία στο «σφυρί»

Έτσι, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνεχίζονται και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η ΑΑΔΕ έχει αναρτήσει τον νέο επικαιροποιημένο κατάλογο με τα ακίνητα που πέρασαν στα χέρια της λόγω οφειλών και τα οποία τώρα βγάζει στον πλειστηριασμό.
Ποια είναι όμως η λίστα αυτή;

Τι έχει αλλάξει στις κατασχέσεις

Και ενώ το «σφυρί» της Εφορίας πέφτει … βαρύ στους οφειλέτες, εκτός από τους πλειστηριασμούς υπάρχουν και οι κατασχέσεις: Μετά την πρόσφατη επικαιροποίηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υπάρχουν διαφοροποιήσεις που αφορούν στις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς εξαιρούνται από την συγκεκριμένο μέτρο τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης για τον οφειλέτη και την οικογένεια του αλλά και για την εργασία του.

Βάσει σχετικών προβλέψεων:

Exit mobile version