Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Έως αύριο οι δηλώσεις προτίμησης περιοχών

εκπαιδευτικοί

Αύριο, Παρασκευή, 25 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων  στο https://opsyd.sch.gr/ αναφορικά με τη δήλωση προτίμησης περιοχών για πρόσληψη, ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2023-2024. Υπενθυμίζεται πως η υποβολή αιτήσεων για την παραπάνω πρόσκληση έχει ξεκινήσει από τις 18 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, το  υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί τους εγγεγραμμένους στους:

Τα “ψιλά γράμματα” για τις αιτήσεις

Κατά τη διαδικασία επιλογής περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://opsyd.sch.gr) δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία (1) μέχρι και το σύνολο των διαθέσιμων, ανά κλάδο, περιοχών προτίμησης αναπληρωτών [περιοχές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μουσικά σχολεία, καλλιτεχνικά σχολεία, εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (Σ.Ε.Π.) Ηρακλείου Κρήτης, Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) και σχολικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα] με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

1. Υποψήφιοι οι οποίοι εντάσσονται σε περισσότερους του ενός αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ (Γενικής Εκπαίδευσης) του Α.Σ.Ε.Π., υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ ξεχωριστή αίτηση πρόσληψης για καθέναν από τους εν λόγω κλάδους/ειδικότητες. Ομοίως, διακριτή αίτηση υποβάλλεται για τους εκπαιδευτικούς που έχουν
ενταχθεί ταυτόχρονα στους αξιολογικούς πίνακες Α΄ της Γενικής Εκπαίδευσης και στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της Ε.Α.Ε.. (Β΄ και επικουρικούς αυτών).

Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ02-Φιλολόγων, ο οποίος έχει ενταχθεί στους αξιολογικούς πίνακες Α΄ & Β΄ ή επικουρικούς, εφόσον επιθυμεί να είναι διαθέσιμος για πρόσληψη και στους δύο (2) κλάδους και στις δύο (2) δομές (Γενικής Εκπαίδευσης και Ε.Α.Ε..), οφείλει να υποβάλει τέσσερις (4) διαφορετικές αιτήσεις (ως ΠΕ70 για τη Γενική Εκπαίδευση, ως ΠΕ70.Ε.Α.Ε. για την Ε.Α.Ε.., ως ΠΕ02 για τη Γενική Εκπαίδευση και ως ΠΕ02.Ε.Α.Ε. για την Ε.Α.Ε..).

Επισημαίνεται ότι δεν παρέχεται στον υποψήφιο η δυνατότητα ορισμού προτεραιότητας στην αξιολόγηση της μίας αίτησης έναντι της/ων άλλης/ων. Κατά τα λοιπά, χρήζει αναφοράς ότι οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ79.01 και ΤΕ16 έχουν δικαίωμα υποβολήςκαι ξεχωριστής αίτησης ειδικά για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία, εφόσον είναι ενταγμένοι και στους πίνακες των μουσικών ειδικεύσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση εδώ

 

 

 

Exit mobile version