Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών – Ποιους αφορά

ΑΣΕΠ

Έως σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου στις 2 μ.μ. μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία αυτή αφορά σε αυτούς που επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές για την σχολική χρονιά 2023/24. Πάντως δεν αναμένεται να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων.

ΟΠΣΥΔ: Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί όλων των ΑΦΜ θα πρέπει να υποβάλλουν έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ. Για την καταχώρισή τους στους νέους πίνακες κατάταξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να ακολουθήσουν δύο διαφορετικές διαδικασίες:  δηλαδή θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ.

Σημειώνεται δε πως με τα δικαιολογητικά αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Διευκρινίζεται πως δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Επίσης επισημαίνεται πως δεν χρειάζεται να  ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ οι εκπαιδευτικοί  που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες κατά την τελευταία 3ετία και δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν.

Εάν όμως οι εκπαιδευτικοί  έχουν αποκτήσει κάποιο  προσόντ  όπως πχ  Profieciency τότε θα πρέπει να τα «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους. Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

 

 

Exit mobile version