Quantcast
Προτάσεις Κουντουρά για μεγαλύτερα οφέλη του εμπορίου από την τουριστική έκρηξη - enikonomia.gr
share

Προτάσεις Κουντουρά για μεγαλύτερα οφέλη του εμπορίου από την τουριστική έκρηξη

δημοσιεύτηκε:

Στην περαιτέρω σύνδεση του τουριστικού κλάδου με το εμπόριο επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν συγκεκριμένες άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την ακόμη πιο στενή σύνδεση, ώστε η εκρηκτική αύξηση του τουρισμού να παράγει απευθείας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της ΕΣΕΕ, που αφορούν μεταξύ άλλων:

– Στα ανοικτά κέντρα εμπορίου, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας, την πρόσφατη δράση που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προώθηση της εμπορικής ταυτότητας και την τόνωση των τοπικών αγορών από τους κατά τόπους δήμους και εμπορικούς συλλόγους.

– Στην ανανέωση και επέκταση του θεσμού της «Τιμώμενης Χώρας»σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, που ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Υπ. Εξωτερικών και της ΕΣΕΕ, την οποία στήριξε το Υπ. Τουρισμού και παρέχει κάθε χρόνο σε επισκέπτες από διαφορετική τιμώμενη χώρα εκπτώσεις τιμών στις αγορές από τις συμμετέχουσες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

– Στην περαιτέρω προώθηση της δράσης «Ελλάδα στο σπίτι σας»με στόχο την ενίσχυση της αγοράς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τους ξένους επισκέπτες. Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να προωθηθεί πολύ δυναμικά και στοχευμένα μέσω του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των στατιστικών στοιχείων για την αποτύπωση της συμβολής του τουρισμού στην ευρύτερη εμπορική και οικονομική εγχώρια δραστηριότητα, και η συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και ΕΣΕΕ. Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ θα συνεργαστούν στενά με όλες τις επίσημες πηγές άντλησης στοιχείων, όπως και με την ΕΛΣΤΑΤ, που παρέχει αξιόπιστα διαχρονικά στατιστικά στοιχεία, με την οποία η ΕΣΕΕ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.